2011. május 31., kedd

Tusnády László: Kazinczy küldetése - Jelenlegi ára: 1 145 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Kazinczy küldetéseA könyv listaára: 1400 Ft. Leírás:
Kedves fényünket a vak éj lenyelte,  / s kétségbeesés hangja száll szelekbe,  / fogaskerekek marcangolnak egyre.  // Vigasszal jössz, szívünkben felderengve,  / sivatagban vagy élő fény varázsa,  / a józan észt hozod zavart fejekbe - így hangzik az első két versszaka annak a nyolcrészes eposznak - vagy inkább poémának lehetne nevezni -, amely az idén születése kétszázötvenedik évfordulója alkalmából ünnepelt széphalmi mester, Kazinczy Ferenc alakját idézi meg. A dantei tercinákban íródott mű ihletett hangon szól a felvilágosodás és a magyar művelődés, a nemzet pallérozása és a haladás bajnokáról, aki a sötétség mélyére vetve, a kufsteini börtönben sem csüggedt el (a mű nyitó szakasza a De profundis címet viseli), hanem tudatosan készült arra, hogy elvégezze a fény vetését a jövőre tekintett, amikor majd szép szikrák szállnak égi hajlatokból - hogy Tusnády Lászlót idézzük. A valós életrajzi-történeti és szubjektív lírai elemekben egyaránt gazdag mű érdekessége, hogy a szerző, aki az olasz irodalom fordítója is, művét olaszra is átültette, a magyar és az olasz szöveg párhuzamosan fut a kötetben. A Madarász Imre előszavával útjára bocsátott, küllemében is igényes alkotás mely költői párja Miskolczy Ambrus négykötetesre tervezett, Kazinczy programját felvázoló monográfiájának (első két kötete: 200922142, 200922143) - jó szívvel ajánlható a hagyományos költői formákat korszerűen alkalmazó költészet, valamint Kazinczy élete, alakja, jelentősége és a felvilágosodás szellemisége iránt érdeklődőknek. ISBN: 978-963-9908-41-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 145 Ft

Az aukció vége: 2011-06-02 08:00
. Tusnády László: Kazinczy küldetése - Jelenlegi ára: 1 145 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése