2011. április 30., szombat

Tenzin Gyatso: Tibeti buddhizmus - Jelenlegi ára: 1 635 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Tibeti buddhizmusA könyv listaára: 1990 Ft. Leírás:
A XIV. dalai láma 1992. évi magyarországi látogatására időzítve jelent meg először a kis kötet, amely két rövid tanulmányt tartalmaz - két rövid bevezetőt a tibeti buddhizmusba. Az első (Tibeti buddhizmus) szerint A vallás szükséglete onnan ered, hogy az anyagi fejlődés, bármily számottevő is, önmagától sohasem idéz elő tartós és kielégítő boldogságot. Minél többet érünk el anyagilag, annál inkább hatalmába kerít az aggódás és a félelem. A felszabaduláshoz szükséges, hogy rálépjünk egy ösvényre írja a dalai láma. Különböző ösvények léteznek a különböző lények számára, ezeket mutatja be egy-egy rövid fejezet. A lényeg az, hogy - a szerző szavával élve - gyakorolni kell egy rendszert. Aki megvilágosodik, ezeket a forrásokat mutatja meg a többi embernek, méghozzá a realitásról, a dolgok létezési módjáról szóló tanítás segítségével. Ez a megállapítás már átvezet a másik tanulmányhoz, amely Kulcs a középső úthoz címet viseli, s amely azzal a szándékkal íródott, hogy mindazoknak, akik nem olvashatják a tibeti szövegeket, segítsen megismerni az üresség mély értelmű és kifinomult tanát. Ez a tanulmány tehát kizárólag az üresség tanát taglalja, mint a buddhista tanítás egyik központi kérdését. A dalai láma könyve világos, könnyen érthető okfejtésével - mindenki számára hasznos olvasmány, aki éppen most igyekszik megismerni ennek a világvallásnak a lényegét. A fordító, Váncsa István utószava kiemelkedik a műfaj átlagából: a kiváló publicista elegáns fejtegetése párhuzamot állít a logikai pozitivizmus és a buddhizmus tanítása között, ezzel is rádöbbentve az avatatlan olvasót, hogy az európai és keleti gondolkodás között sokkal több a rokonság, mint azt első pillantásra hinnénk. ISBN: 978-963-99962-3-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 635 Ft

Az aukció vége: 2011-05-02 16:44
. Tenzin Gyatso: Tibeti buddhizmus - Jelenlegi ára: 1 635 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése